Duurzaamheid

In Bloemrijck gaat u optimaal genieten van het moderne wonen. De meest eigentijdse techniek gaat er ook voor zorgen dat uw woning een voorbeeldige rol krijgt als het om duurzaamheid gaat. Uw nieuwe huis is bijvoorbeeld een stuk duurzamer dan oudere woningen; nieuwbouw belast het milieu minder en zorgt voor een geringere uitstoot van CO2.

Bovendien gebruikt Van Rhijn Bouw duurzame bouwmaterialen, zoals verantwoord gekapt hout. Tevens zorgen de goede isolatie en het gebruik van duurzame technieken ervoor om uw huis duurzaam van warmte en stroom te voorzien. Tenslotte voldoet uw woning ook aan de strengste wettelijke eisen voor geluidsisolatie. Met al deze zaken geeft Van Rhijn Bouw uiting aan haar duurzaamheidsambitie om toekomstbestendige leefomgevingen te ontwikkelen.

Een ultramodern programma

De woningen in Bloemrijck krijgen een zeer eigentijds programma op het gebied van duurzaamheid. Zo krijgt elke woning zonnepanelen op het dak. Het aantal is gerelateerd aan het energiegebruik van alle gebouw-gebonden elektrische installaties. Daarnaast zorgt een luchtwarmtepompinstallatie voor de verwarming. Een luchtwarmtepomp werkt op stroom. Hij haalt warmte uit de lucht met behulp van een unit aan de buitenzijde van de woning en maakt daar een comfortabele temperatuur van. De luchtwarmtepomp heeft een voorraadvat voor warm water en is daarom ongeveer zo groot als een hoge koelkast. Hij wordt in de woningen van Bloemrijck gecombineerd met een vloerverwarming. De luchtwarmtepompinstallatie in combinatie met zonnepanelen verzorgt de vloerverwarming en het warme tapwater. De woningen worden daarom niet op gas aangesloten. Zo levert een slimme aanpak heel wat energie op. Bovendien draagt u hiermee bij aan een beter klimaat en een beter milieu.

Dit duurzaamheidsprogramma zorgt voor een extra leencapaciteit van € 20.000,-